VDL Distritech » Tandradpomp

Tandradpomp

Bent u op zoek naar een tandradpomp? Dan moet u bij V.D.L. Distritech zijn. Dit is een pomp die bestaat uit één of meer paren van in elkaar grijpende tandwielen. Hier zit weinig speling tussen de tandwielen en het pomphuis. Tandradpompen zijn over het algemeen vrij goedkoop, doordat ze eenvoudig in elkaar zitten. Tandradpompen worden vaak gebruikt bij hotmelt apparatuur, bijvoorbeeld wanneer u een Robatech hot melt of Nordson hot melt unit hebt.

Neem direct contact met ons op als u een tandradpomp aan wilt schaffen. Wij kijken graag met u mee naar de mogelijkheden. Neem contact met ons op door te bellen naar +31 (0) 36 546 52 22, stuur een e-mail of vul het contactformulier in.

Neem contact op

Reingings- en servicecontract

Als u apparatuur aanschaft bij ons, kunt u ook een reinigings- en servicecontract af te sluiten. Uw hotmelt apparatuur wordt dan een tot twee keer per jaar gereinigd, gewoon bij u aan de lijn. U bent verzekerd van regulier onderhoud, zodat uw apparatuur altijd blijft werken en u niet voor verrassingen komt te staan waarbij de apparatuur niet meer werkt.

Daarnaast krijgt u 10 tot 20 procent korting op onderdelen als u een reinigingscontract hebt en een korting op het arbeidsloon. Mocht het onverhoopt zo zijn dat het onderhoud niet bij u aan de lijn kan gebeuren, bieden wij u de optie om een vergelijkbare hotmelt unit te huren. Uw productie kan dan alsnog doorgaan. Onze service is 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar via ons telefoonnummer.

Gebruikte en nieuwe hotmelt units

Bij ons kunt u een geheel nieuwe hotmelt unit aanschaffen, maar u kunt ook kiezen voor een gereviseerde hotmelt unit. Hierbij kunt u denken aan een Nordson hot melt unit maar ook een Robatech hot melt unit. Daarnaast kunt u bij ons losse onderdelen bestellen, waaronder een tandradpomp. Komt u er niet uit? Neem dan gerust contact op.

Extra’s van VDL Distritech

 • Service 24 uur/7 dagen per week
 • Ruime ervaring in diverse branches
 • Hoogwaardige materialen
 • Eventuele trainingsmogelijkheden voor het personeel
 • Installatie/service door gekwalificeerd personeel uitgerust met VCA certificaat 1 en 2
 • Uitvoerig testen in onze werkplaats is mogelijk
 • Samenwerking met diverse grote leveranciers
 • Referenties van internationale bedrijven
 • Uitgebreide garantievoorwaarden
 • Zogenaamde A-leveranciers met internationale locaties
 • Flexibiliteit zodat u kunt blijven draaien
 • Nieuwe ontwikkelingen door onze internationale leveranciers o.a. UES Hotmelt systems, ITW Dynatec etc.

Neem direct contact met ons op

Wilt u een tandradpomp bij ons aanschaffen? Neem dan direct contact met ons op, wij denken graag met u mee. U kunt gerust bellen naar +31 (0) 36 546 52 22 maar u kunt ook een e-mail sturen of het contactformulier invullen. Ook wanneer u nog vragen hebt, kunt u gerust contact opnemen.

Neem contact op

Veel gestelde vragen

Wat is Hotmelt apparatuur?

Hotmelt apparatuur is apparatuur die gebruikt wordt om hotmelt lijm te verwerken. VDL Distritech biedt een zeer ruim aanbod van diverse merken aan hotmelt apparatuur  in verscheidene uitvoeringen aan. Deze zijn ook als occasions verkrijgbaar. Bekijk ons aanbod online, of neem contact met ons op.

Waar kan Hotmelt apparatuur voor gebruikt worden?

Hotmelt apparatuur  wordt gebruikt voor de verwerking van hotmelt lijmen. Deze lijmen maken een sterke verbinding met meerdere materialen. De hotmelt apparatuur kan de warme/hete lijm dmv slangen en koppen aanbrengen op het te verlijmen product in de vorm van b.v. strepen/dotjes/sprayen.

Wil je hier meer over weten? neem dan gerust contact op.

Wat voor service en onderhoud biedt VDL Distritech aan?

Beschikt u over hotmelt apparatuur? Dan kunt u VDL Distritech inschakelen voor service en onderhoud van deze apparatuur. Dat kan bij eenmalige storingen en problemen. U kunt echter ook een servicecontract afsluiten bij ons, waarbij we uw apparatuur periodiek komen reinigen/onderhouden.

Leveren jullie ook losse onderdelen?

VDL Distritech levert voor alle merken hotmeltapparatuur onderdelen. Denk hierbij aan UES/Robatech/Nordson en ITW Dynatech. Wij kunnen u alles leveren, nieuw of gereviseerd in overleg. Bekijk het aanbod op onze website, of neem contact op voor meer informatie.

Wat is een tandradpomp?

Een tandradpomp wordt veel gebruikt in de chemische industrie, bij hydraulische systemen, als stookoliepomp voor branders en als oliepomp in auto’s. Doordat een tandradpomp, ook wel tandwielpomp genoemd, eenvoudig in elkaar zit, hebben ze een lage werkdruk (ca. 120 bar) en een relatief laag vermogen.

Een tandradpomp heeft één of meerdere paren tandwielen, die in elkaar grijpen. Bij deze pompen zit weinig speling tussen de tandwielen en het pomphuis. Deze pompen zijn optimaal voor het gebruik bij lage werkdrukken. Is er een hogere druk? Dan wordt het rendement van de pomp aanzienlijk minder. U kunt dan beter voor een andere pomp kiezen.