VDL Distritech » Service en onderhoud

Service en onderhoud

Uiteraard kunt u bij VDL Distritech terecht voor service en onderhoud, revisie en het oplossen van storingen aan uw hotmelt– en koudlijm apparatuur.
Onze service- en onderhoudsdienst is 24/7 telefonisch bereikbaar. Wij helpen u graag bij storingen en problemen. Als wij het telefonisch niet op kunnen lossen staan onze monteurs altijd klaar om direct naar u toe te komen om de storing bij u ter plaatse te verhelpen. Indien wij de storing bij u ter plaatse niet op kunnen lossen bieden wij de mogelijkheid een soortgelijke unit bij ons te huren, zodat u door kunt blijven produceren.

Bij ons bent u als klant koning, wij staan altijd voor u klaar om u te helpen met problemen bij uw hotmelt apparatuur. Uiteraard is voorkomen beter dan repareren dus bieden wij ook een servicecontract. Hierbij wordt uw hot melt apparatuur 1 of 2 keer per jaar gereinigd. Op deze manier kunt u defecten voorkomen, waardoor u altijd kunt blijven procuderen.

Neem contact op

Voor en na

Preventief onderhoud en reiniging

Preventief onderhoud en reinigingsbeurten van uw hotmelt apparatuur zijn echter wel zeer aan te raden om productie stilstand te voorkomen. Deze onderhoudsbeurten vinden in principe plaats bij u aan de lijn. Maar welke werkzaamheden voeren we zoal uit tijdens een reinigings- of onderhoudsbeurt? Tijdens een reinigings- onderhoudsbeurt van uw hotmelt apparatuur worden aan aantal onderdelen vervangen.

Zo worden bodem- en inline-filters vervangen, het systeem wordt intern en extern gereinigd, slangen, lijmkoppen, modules en de lijmpomp van de lijmapparatuur worden nagezien en het gehele systeem wordt getest. Op deze manier blijven uw hotmelt systemen altijd goed onder controle en wordt de kans op productiestilstand zo klein mogelijk gemaakt, waardoor output en effectiviteit verhoogd worden.

Reinigings-servicecontract

Het is mogelijk, indien gewenst, om bij ons een reinigings-servicecontract af te sluiten waarbij de hotmelt apparatuur 1 of 2 keer per jaar gereinigd wordt bij u aan de lijn. Dan bent u verzekerd van regulier onderhoud, en hoeft u daar niet meer over na te denken!

Klanten met een reinigingscontract krijgen 10 – 20% korting op alle onderdelen en een korting op het arbeidsloon! Indien het niet  mogelijk is om bij u aan de lijn te werken,  bestaat de keuze dat er, uiteraard in overleg, een soortgelijke hotmelt unit bij ons gehuurd wordt, waardoor uw productie gehandhaafd blijft.

Extra’s van VDL Distritech

 • Service 24 uur/7 dagen per week
 • Ruime ervaring in diverse branches
 • Hoogwaardige materialen
 • Eventuele trainingsmogelijkheden voor het personeel
 • Installatie/service door gekwalificeerd personeel uitgerust met VCA certificaat 1 en 2
 • Uitvoerig testen in onze werkplaats is mogelijk
 • Samenwerking met diverse grote leveranciers
 • Referenties van internationale bedrijven
 • Uitgebreide garantievoorwaarden
 • Zogenaamde A-leveranciers met internationale locaties
 • Flexibiliteit zodat u kunt blijven draaien
 • Nieuwe ontwikkelingen door onze internationale leveranciers o.a. UES Hotmelt systems, ITW Dynatec etc.

Geavanceerde werkplaats voor hotmelt onderhoud

Wij hebben een zeer geavanceerde werkplaats met alle benodigde apparatuur en onderdelen om uw hotmelt apparatuur te repareren/reviseren. Daarnaast kunnen wij in de werkplaats nieuwe lijmtoepassingen voor u ontwikkelen en testen.

Voor vragen of meer informatie over onze hotmelt service en onderhoudsdienst neemt kunt u gerust contact opnemen met V.D.L. Distritech.

Neem contact op

Ons team

Ons team bestaat uit gepassioneerde professionals die als geen ander weten hoe ze u kunnen ontzorgen. Met het beste advies, probleemloze implementatie en alle service die nodig is om uw proces continuïteit maximaal te garanderen. U bekijkt op onze website onze eerdere projecten.

Wij zijn al jaren specialist op het gebied van lijmapparatuur en hebben een unieke hotmeltservice opgezet. Naast de service en onderhoud die wij bieden, kunt u bij ons ook hot melt apparatuur aanschaffen. Wij zijn dealer van diverse lijm apparatuur merken maar u kunt ook bij ons hot melt units van Nordson en Robatech aanschaffen. Deze units zijn geschikt voor het lijmen van diverse doeleinden. Wilt u geen nieuwe hot melt apparatuur aanschaffen? Wij bieden ook occasions.

Neem direct contact met ons op

Wilt u een service en onderhoud contract afsluiten? Neem dan direct contact met ons op. Onze dienst is 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar. U neemt contact met ons op door te bellen naar 036 546 52 22 of stuur een e-mail naar info@distritech.nl. Uiteraard kunt u ook contact opnemen middels ons contactformulier.

Neem contact op

Veel gestelde vragen

Wat is Hotmelt apparatuur?

Hotmelt apparatuur is apparatuur die gebruikt wordt om hotmelt lijm te verwerken. VDL Distritech biedt een zeer ruim aanbod van diverse merken aan hotmelt apparatuur  in verscheidene uitvoeringen aan. Deze zijn ook als occasions verkrijgbaar. Bekijk ons aanbod online, of neem contact met ons op.

Waar kan Hotmelt apparatuur voor gebruikt worden?

Hotmelt apparatuur  wordt gebruikt voor de verwerking van hotmelt lijmen. Deze lijmen maken een sterke verbinding met meerdere materialen. De hotmelt apparatuur kan de warme/hete lijm dmv slangen en koppen aanbrengen op het te verlijmen product in de vorm van b.v. strepen/dotjes/sprayen.

Wil je hier meer over weten? neem dan gerust contact op.

Wat voor service en onderhoud biedt VDL Distritech aan?

Beschikt u over hotmelt apparatuur? Dan kunt u VDL Distritech inschakelen voor service en onderhoud van deze apparatuur. Dat kan bij eenmalige storingen en problemen. U kunt echter ook een servicecontract afsluiten bij ons, waarbij we uw apparatuur periodiek komen reinigen/onderhouden.

Leveren jullie ook losse onderdelen?

VDL Distritech levert voor alle merken hotmeltapparatuur onderdelen. Denk hierbij aan UES/Robatech/Nordson en ITW Dynatech. Wij kunnen u alles leveren, nieuw of gereviseerd in overleg. Bekijk het aanbod op onze website, of neem contact op voor meer informatie.