VDL Distritech » Hotmelt

Hotmelt units

Wilt u met hotmelt werken en wilt u daar een hotmelt-unit voor aanschaffen? Deze vind u bij VDL Distritech. Wij hebben alle soorten en merken hotmelt units in ons assortiment. VDL Distritech is officieel partner van UES hotmelt systems, ITW Dynatec en sinds kort Baumer HHS klebetechnik. Uiteraard leveren en servicen wij ook Nordson en Robatech, waardoor wij in de breedste zin van het woord alle klanten kunnen bedienen. U kunt de hotmelt units gebruiken voor het verwerken van hotmelt lijmen.

Door middel van deze lijmen kunt u een sterke verbinding maken tussen diverse materialen. Bekijk de hotmelt units van verschillende merken uit ons aanbod en neem contact op voor meer informatie. We vertellen graag meer over de mogelijkheden.

Hotmelt apparatuur kopen bij VDL Distritech

 • Gespecialiseerd in industriële lijmapparatuur;
 • Revisie, reiniging en onderhoudswerkzaamheden;
 • Hotmelt bevat systemen voor vele toepassingen;
 • 24 uur servicedienst én onderhoud;
 • Beste service, scherpste prijs;
 • Meer dan 25 jaar ervaring;
 • Constante kwaliteit.

Wilt u een unit aanschaffen om met hotmelt te werken? Neem dan gerust contact met ons op. Wij voorzien u graag van alle informatie die u nodig heeft voor de aanschaf van een hotmelt-unit en eventueel ook voor de bijbehorende hotmelt – lijm.

Hotmelt apparatuur

Wij bieden verschillende merken, en uitvoeringen van hotmelt apparatuur. Zowel nieuw of gereviseerde hotmelt lijmunits. De hotmelt apparatuur is bij ons op voorraad van 2 tot 6 uitgangen. Meer weten over de producten? Lees dan verder.
Verder

Hotmelt onderhoud

Gepland onderhoud levert maximaal rendement van uw lijm installatie. U voorkomt defecten tijdens geplande producties, dure spoedkoeriers met onderdelen een gefrustreerde planning afdeling.

Verder

Vulsystemen

Vulsystemen leveren continuiteit aan uw workflow. Distritech levert verschillende hoog efficiente adhesive vulsystemen die zorgen dat u uw machine capaciteit en manuren maxiaal benut.
Verder

Geel handlijm pistool

Hotmelt lijmpistolen

U kunt bij ons terecht voor verschillende soorten handlijmapparatuur. U kunt kiezen uit verschillende handlijmapparatuur.

Verder

Hotmelt unit grijs met blauw

Vatsmelters

Distritech biedt u een breed assortiment kwalitatieve vatsmelters. Dus of u nu 20 liter of meer dan 200 liter capaciteit zoekt, Distritech levert, implementeerd en biedt service waar u op kunt bouwen!

Verder

Anti-slip

Distritech heeft een eigen twee Komponenten Anti Slip lijm ontwikkeld die toepasbaar is op zowel hout, kunststof en metaal. Eenvoudig aan te brengen en bijzonder duurzaam!

Verder

Wat is hotmelt?

Hotmelt is lijm die na applicatie snel vast plakt. De lijm kleeft zeer snel, doordat de hotmelt snel weer afkoelt. Doordat deze lijmen goed modificeerbaar zijn, realiseert men een hechting op vrijwel alle materialen. Het zijn over het algemeen 100% vaste lijmformuleringen die geheel bestaan uit thermoplastische polymeren. Hier zijn PUR, PSA, EVA, Polyolefine, lijmsticks en lijmpatronen de bekendste soorten van.

Hotmelt wordt gebruikt voor een verscheidenheid aan doeleinden, waaronder voor het sluiten van verpakkingen zoals kartonnen dozen en primaire verpakkingen zoals koekjesdozen en theedozen. Echter wordt hotmelt ook veel gebruik in de automotive, apparatenbouw, hout, bouw en meubelindustrie. Vandaag de dag zijn deze lijmen niet meer weg te denken uit de hedendaagse verlijmingstechnieken.

Diverse soorten hotmelt units

Er zijn diverse hotmelt units. Deze verschillen in merk en uitvoering. U kunt bij ons kiezen voor een geheel nieuwe unit, of voor een gereviseerde. BIj ons kunt u ook losse onderdelen bestellen. Onze units hebben 2 tot 6 uitgangen, dus kies een unit die het beste bij de toepassing waar u het voor nodig hebt past. Op onze website hebben wij een overzicht van ons assortiment aan hotmelt units staan. Neem gerust een kijkje in ons aanbod of neem contact op voor het inwinnen van meer informatie.

Wij verkopen hotmelt units van verschillende merken, die wij voor u op een rijtje hebben gezet:

 • Nordson hot melt unit
 • Robatech hot melt
 • UES Perfectmelt unit
 • ITW Dynamelt
 • Dynatec
 • VDL lijm unit

Service, reiniging en onderhoud

Als u bij ons een hotmelt unit aanschaft, kunt u ook gebruik maken van onze hot melt service- en onderhoudsdienst. Deze is 24/7 telefonisch bereikbaar via +31 (0) 36 546 52 22. U kunt altijd contact met ons opnemen als de unit een storing krijgt, of wanneer u problemen ondervindt. Wij proberen u dan eerst telefonisch te helpen. Indien dat niet mogelijk is, komt onze monteur direct langs om het probleem ter plekke op te lossen.

Mocht het onderhoud te lang duren, dan bieden wij u de mogelijkheid een soortgelijke unit te huren. Uw werkzaamheden en productie kunnen gewoon doorgaan. Dit is onze service naar u, omdat wij het belangrijk vinden dat u de beste service mogelijk krijgt. Als u kiest voor het onderhoudscontract, komen wij een of twee keer per jaar bij u langs om de unit te onderhouden.

Meer weten?

Wilt u meer weten over de hotmelt apparatuur uit ons aanbod, of over het onderhouden van huidige hot melt apparatuur? Neem direct contact met ons op voor een hotmelt unit en alle zaken daar omheen. U neemt contact met ons op door uw vraag en contactgegevens achter te laten in het contactformulier. Vervolgens nemen we zo snel mogelijk contact op om u van meer informatie te voorzien. U kunt uiteraard ook een e-mail sturen naar info@distritech.nl of bellen naar +31 (0)36-546 52 22. Graag vertellen we meer over de mogelijkheden.

Veel gestelde vragen

Wat is Hotmelt apparatuur?

Hotmelt apparatuur is apparatuur die gebruikt wordt om hotmelt lijm te verwerken. VDL Distritech biedt een zeer ruim aanbod van diverse merken aan hotmelt apparatuur  in verscheidene uitvoeringen aan. Deze zijn ook als occasions verkrijgbaar. Bekijk ons aanbod online, of neem contact met ons op.

Waar kan Hotmelt apparatuur voor gebruikt worden?

Hotmelt apparatuur  wordt gebruikt voor de verwerking van hotmelt lijmen. Deze lijmen maken een sterke verbinding met meerdere materialen. De hotmelt apparatuur kan de warme/hete lijm dmv slangen en koppen aanbrengen op het te verlijmen product in de vorm van b.v. strepen/dotjes/sprayen.

Wil je hier meer over weten? neem dan gerust contact op.

Wat voor service en onderhoud biedt VDL Distritech aan?

Beschikt u over hotmelt apparatuur? Dan kunt u VDL Distritech inschakelen voor service en onderhoud van deze apparatuur. Dat kan bij eenmalige storingen en problemen. U kunt echter ook een servicecontract afsluiten bij ons, waarbij we uw apparatuur periodiek komen reinigen/onderhouden.

Leveren jullie ook losse onderdelen?

VDL Distritech levert voor alle merken hotmeltapparatuur onderdelen. Denk hierbij aan UES/Robatech/Nordson en ITW Dynatech. Wij kunnen u alles leveren, nieuw of gereviseerd in overleg. Bekijk het aanbod op onze website, of neem contact op voor meer informatie.